Styrelse

Helena Ikonomidis Sackey

Helena Ikonomidis Sackey
Ordförande

Helena är bröstkirurg och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon har en postdok tjänst på Institutionen för molekylär medicin och kirurgi, Karolinska Institutet och forskar bland annat på hälsorelaterad livskvalitet och armmorbiditet efter bröstcancerkirurgi.

Jana de Boniface

Jana de Boniface
Programansvarig

Jana de Boniface är bröstkirurg och överläkare på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm och ägnar sig halvtid åt bröstcancerforskning som docent på Karolinska Institutet.

Henrik Lindman

Henrik Lindman
Ansvarig för utformning kring onkologiska frågeställningar.

Henrik Lindman är docent och överläkare vid onkologkliniken på Akademiska sjukhuset där han ansvarar för bröstcancerverksamheten.

Han är ordförande i Svensk Bröstonkologisk förening samt Haga onkologiska förening och har ett delat ordförandeskap för Arbetsgruppen för bröstcancer inom Uppsala-Örebroregionen.

Jörgen Nordenström

Jörgen Nordenström
Kassör

Jörgen Nordenström, emeritus professor i kirurgi vid Karolinska Institutet, är medgrundare till Stiftelsen Kicki Wallers Minnesfond. Han har tidigare varit stiftelsens ordförande.

Jörgen var även fram till 2014 överläkare i endokrinkirurgi på Karolinska Solna och hans forskningsområden har främst varit kirurgisk endokrinologi, metabolism och nutrition samt medicinsk pedagogik.

Malin Backman

Malin Backman
Sekreterare

Malin Backman är onkologisjuksköterska och Med Dr i Vårdvetenskap. Malin arbetar på Karolinska universitetssjukhuset, som omvårdnadsansvarig för bröst, endokrina tumörer och sarkom i Tema Cancer. Malin har forskat om effekter av fysisk aktivitet på hälsa och livskvalitet vid bröstcancer och behandling vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle på Karolinska Institutet och disputerade 2017.

Jan Frisell

Jan Frisell

Jan Frisell är professor i kirurgi och arbetar på Karolinska Solna som bröstkirurg och överläkare. Han har arbetat med bröstcancer över 35 år.

Jan är även ordförande i SweBCG, Svenska Bröstcancergruppen och forskargruppschef, klinisk bröstcancerforskning, kirurgi KI.

Eva Qviberg

Eva Qviberg

Eva Qviberg är boende i Åre under ett flertal veckor varje vinter, resten av året i Stockholm.

Eva har arbetat med flera organisationer vars verksamhet går ut på att hjälpa individer i olika avseenden.

Inger Tolstoy

Inger Tolstoy

Inger Tolstoy är beteendevetare och fil.kand. i biokemi.

Hon har under många år arbetat som informationschef inom läkemedelsindustrin med ansvar för bland annat strategisk kommunikation och mediekontakter.