Stiftelsen Kicki Wallers minnesfond

Åre Bergbana

KICKI WALLER

Kicki Waller var en viljestark och målmedveten person, med många vänner.

Hon växte upp i Åre, där familjen var verksam inom hotellnäringen. Senare gick hon i flickskolan i Helsingborg, med fortsatta studier på Märthaskolan i Stockholm.

Innan hon hade hunnit fylla 40 år insjuknade hon i bröstcancer och avled 1989, 41 år gammal. Hon efterlämnade man och två barn.

För Kicki Wallers anhöriga och vänner blev hennes kamp mot sjukdomen uppskakande och dramatisk. De medicinska behandlingsmöjligheterna var otillräckliga för att bromsa sjukdomen, men även omvårdnad, smärtlindring och livskvalitet inom vården borde ha varit bättre.

För att förbättra bröstcancervården startades därför en stiftelse i Kicki Wallers namn. När anhöriga och vänner diskuterade med Kicki uttryckte hon en önskan om att stiftelsen skulle kunna göra en skillnad så att inte en enda patient skulle behöva gå igenom det hon gjorde.

VÅR VISION

Stiftelsen Kicki Wallers minnesfond grundades 1989 och har som mål att bidra till en förbättrad vård för patienter som drabbats av bröstcancer. Stiftelsens vision är att – med den enskilde patienten i centrum – göra skillnad; i omhändertagandet, medicinskt utfall, och patientupplevelse.

Stiftelsens mål uppnås genom att anordna en årlig konferens där läkare och forskare inom bröstcancervården kan diskutera och hålla föreläsningar. På så sätt skapar stiftelsen utbyten av erfarenheter och kunskaper.